De Aanpak

Bij Hands-On Studiebegeleiding is de slogan: hogere cijfers met minder moeite!

Hogere cijfers
Dat wil natuurlijk iedereen. Niemand zit te wachten op urenlang leren en dan een onvoldoende. Vaak is dan de oplossing nog harder leren. Maar is dat een oplossing die werkt? Jammer genoeg niet. Het probleem zit ‘m niet in de hoeveelheid tijd die je aan het leren besteedt. Het probleem zit ‘m in de manier van leren. Als je urenlang op een toets blokt en de resultaten zijn daar niet naar, is de kans heel groot dat je niet effectief leert. En effectief leren is niet dat je 60 bladzijden per uur kunt lezen. Effectief leren is de manier van leren die bij jouw hersens past.

Minder moeite
Door te leren op de manier die bij jouw hersenen en de vragen van je docenten past, leer je veel effectiever. Je hebt minder tijd nodig. Het kost minder energie. Je houdt tijd over voor hobby’s, vrienden, sociale media zonder dat het ten koste gaat van je resultaten. En het gebeurt niet vaak, maar het zou zelfs kunnen dat je sommige vakken leuk begint te vinden.

Vertrouwen
Waar het ook om draait, is dat leerlingen weer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. Als je tegen een barrière aanloopt, lijkt het wel of niets meer lukt. Terwijl eigenlijk alleen het laatste stukje problemen geeft. We gaan terug naar waar de problemen nog niet zitten en vanaf daar kijken we hoe we de barrière het best kunnen overwinnen. Vaak heb je daar maar kleine aanpassingen voor nodig, of alleen een verduidelijking van wat in het boek staat. Maar het zorgt er wel voor dat leerlingen weer vertrouwen krijgen in zichzelf en in hun mogelijkheden om het vak of het jaar te halen.

Kortom
Dat is in de kern de basis van de aanpak van Hands-On Studiebegeleiding: een beproefde aanpak met individuele accenten, vertrouwen in de mogelijkheden en hart voor de leerling.