Huiswerkbegeleiding

De gemiddelde scholier heeft zo’n tien à twaalf verschillende vakken. Acht tot tien daarvan geven huiswerk op. Dat kan verschillen van vragen uit het werkboek tot werkstukken of verslagen. Dus naast de uren op school is een scholier gemiddeld tien tot vijftien uur per week bezig met schoolwerk. Maar thuis zijn nog zoveel andere dingen te doen: whatsapp, facebook, twitter, vrienden, televisie en ga zo maar door. Hoe moet een kind nou kiezen waar hij zijn aandacht aan gaat besteden?

“Natuurlijk moeten die wiskundesommen morgen af, maar X zei vanmiddag dat die site echt heel leuk is en ik heb mijn facebookprofiel ook al een week niet geüpdatet. Als ik dan morgen in de pauze die sommen even overschrijf, kan ik tenminste mijn profielfoto bij twitter aanpassen.”

Maar in de pauze is het hartstikke gezellig en wordt dat sommen overschrijven vergeten. En ja hoor, de wiskundedocent doet een huiswerkcontrole. Daar zit uw kind dan in het nablijflokaal met een berg strafwerk!

Nablijven is eigenlijk altijd een enorme tijdsverspilling voor een scholier, maar ook een reden voor u als ouder om weer eens een hartig woordje met uw kind te spreken. Maar die heeft op school ook al de docent en zijn mentor op zijn dak gehad en zit daar helemaal niet meer op  te wachten. Het gevolg: een heel ongezellige avond. Om dat allemaal te voorkomen en ondertussen ook alvast te leren voor de toetsen, is het beter om het huiswerk goed te plannen en een beetje handig te werk te gaan. Dan is uw kind sneller klaar met het werk en hoeft het niet meer na te blijven bij huiswerkcontroles. Bovendien heeft uw kind meer tijd over om te besteden aan leuke dingen. Dus eventjes hard werken en dan heel hard genieten van vrije tijd!

Hands-On Studiebegeleiding helpt bij het ordenen en maken van huiswerk. We reiken methodes aan om makkelijker het huiswerk af te krijgen en alle werkzaamheden te plannen.

Bel voor een vrijblijvend informatie- en intakegesprek met Milou: 06-31004043.

Tarieven:
1 uur begeleiding is € 28,-
Strippenkaart van 10 uur begeleiding is € 260,-*

* deze strippenkaart wordt vooraf in rekening gebracht en heeft een geldigheidsduur van 3 maanden na de eerste geplande bijles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *